کد خبر: 23130

تاریخ انتشار: ۱۴۰۲-۰۵-۳۰

سرپرست بیمه سلامت کهگیلویه وبویراحمد : زنان نابارور برای دریافت خدمات باید نشان دارشوند

اقلیم قلم – سرپرست اداره کل بیمه سلامت کهگیلویه بویراحمد با اشاره به خدمات ارزشمند نظام سلامت به زنان نابارور ومادران باردار گفت که علاوه برزوج های نابارور،مادران بادار باید با مراجعه به بیمه سلامت و ثبت مشخصات در سامانه بیمه سلامت نشان دار شوند تا خدمات ویژه دریافت نمایند، زیرا ارائه خدمات برای افراد عادی محدودیت هایی دارد اما برای مادران باردار این محدودیت برای تکرار دریافت برخی خدمات درمانی وجود ندارد.


دکتر محس عزیری در نشست تشریح اقدامات بیمه سلامت با حضور خبرنگاران افزود: زنان نابارور برای دریافت خدمت ابتدا باید از طریق مراکز بهداشت ودرمان و ثبت مشخصات در سامانه سلامت نشان دار شوند تا مشمول دریافت خدمات شوند.
وی از فعالیت کمیته بیمه در حوزه جمعیت و جوانی خبرداد و افزود دراین کمیته با برگزاری نشست های تخصصی وارشناسی موارد مربوط به جمعیت و جوانی بررسی و تصمیمات لازم اخذ می شود .
وی تصریح کرد: ارائه خدمات به بیمه شدگان نظام سلامت از طریق سه بخش خدمات دولتی شامل مراکز درمانی دانشگاهی ، غیرودلتی نظیر آموزش و پرورش و مراکز نظامی و بخش خصوصی انجام می شود.
دکتر عزیزی به هزینه های بالای ارائه خدمات ناباروری و توجه دولت و نظام سلامت به مردم در این امر مهم اشاره کرد و افزود: در بخش دولتی هزینه های زنان نابارور 90درصد و دربخش خصوصی 70درصد رایگان است.
وی بیان کرد که زوج های نابارور از چهار خدمت گران قیمت دوره ناباروری: IVF، میکرواینجکشن، IUI و FET سه بار در هر سال بهره مند هستند و دروه زمانی ارائه خدمات ناباروری از یک سال به شش ماه تقلیل یافته است .
وی تاکید کرد که ارائه خدمات بیمه سلامت به 5 دهک رایگان شده است و برای دهک های 6تا9علاوه برتخیفف 50تا 80درصدی یک شماره حساب به مجامع خیرین سلامت اعلام شده است و اگر مجامع خیرین کمک استانی داشته باشد در جهت به رفع نیاز بیماران دهک های 6تا9هزینه خواهد شد.
وی گفت : در خصوص مدیریت هزینه ها براساس شعارهای مقام معظم رهبری امسال تلاش براین است که خدمات محدود نشود و بطور کامل و عادلانه ارائه شود در عین حال سرمایه ها ت نیز بنحو مطلوب مدیریت شود.
سرپرست بیمه سلامت از آمار نگران کننده مصرف برخی داروهای مضر خبرداد و افزود: مصرف منظقی دارو یک ضرورت است، زیرا مصرف بیش از حد داروهای کرتون و داروهای آنتوبیوتیک که عوارض زیادیدارند و مثل نقل و نبات استفاده می شودباید تعدیل ومنطقی شود زیرا استفاده دارو سرخود یک آفت سلامت است .
وی بیان کرد بارویه مصرف کنونی شاید درآینده تامین برخی داروها عفونی و باکتریایی متناسب با نیاز جامعه تامین نشود و این امر هم برای بیمه هم برای فرد استفاده کننده در برگیرنده خسارات افزون خواهد بود.
عزیزی پیشگیری از مصرف بی وریه داور را ضروری دانست و افزود: اگر دراین زمینه اقدام لازم همگانی صورت نگیرد مصرف بی وریه دارو خسارتهای بیشتری به همراه دارد.
وی به مقوله نظام ارجاع و پزشک خانواده درامر پیشگیری اشاره کرد و گفت : با طرح پزشک خانواده ، بهداشت وارد بسته خدمتی شده است و تشخیص به موقع بیماری و درمان به موقع و کاهش مشکلات را به همراه دارد،زیرا بطور مثال شناسایی یک بیمارفشارخونی با چند قرص قابل درمان است،اما اگر این مهم صورت نگیرد به هزینه های بالاتری برای درمان این افراد نیاز است.
سرپرست اداره کل بیمه سلامت تصریح کرد که پزشک خانواده و نظام ارجاع از 10سال آغاز پیش شده است و 120پزشک به روستائیان شهرهای زیر20هزار نفر در 68 مرکز درمانی استان خدمات ارائه می دهند.
وی ازابلاغ اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع برای شهرهای بالای20هزار نفر در یاسوج، دهدشت وگچساران خبرداد و گفت در گچساران زیرساخت این طرح شروع شده است و در قالب این طرح بیماران علاوه بر پزشگان متخصص مراکز دولتی به پزشکان به بخش خصوصی ارجاع داده می شود زیرا دراستان کهگیلویه ووبیراحمد قرارداد با بخش خصوی ونظام ارجاع به دلیل محدویدت امکانات منحصر به فرد بوده است و همه پزشکان متخصص بخش خصوصی با بیمه سلامت قرارداد دارند.
وی تاکید کرد که در طرح نظام ارجاع یاید ظرف دوسال تمام صندوق های بیمه گر به این طرح بپوندند و هر فردی مختار است که از این طرح استفاده کند تا شامل تخفیف شود اگر نشود هزینه های آنها به روال قبل خواهد بود .
سرپرست اداره کل بیمه سلامت کهگیلویه وبویراحمد به چالش های بیمه سلامت در جهت اهداف پیشرو اشاره کرد و افزود: برخی ازاین چالش ها شامل نبود و کمبود نیروی متخصص وتجهیزات پزشکی ودرمانی مجهز در استان است، اگر چه در دو سال اخیر شرایط بهتر شد و امکانات و نیروی متخصص بیشتری تامین شد، بویژه در بیمارستان شهید جلیل و بیمارستان بی بی حکیمه دوگنبدان و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی برای توسعه خدمات در شهرستان کهگیلویه در حال پیگیری است.
وی بیان کرد که پزشکان متخصص در زمینه ناباروری بخش خصوصی با بیمه ها قرارداد ندارد که این امر یک چالش دیگر بیمه سلامت محسوب می شود که با همکاری وپیگیری با سایر دستگاهها مربوطه از جمله نظام پزشکی، بیمه ها و…این مشکل نیز رفع خواهد شد.

سرپرست بیمه سلامت به خدمات مجدانه مجموعه همکاران خود در بیمه سلامت استان اشاره کرد و افزود:تمامی خدمات 520 هزار بیمه شده بیمه سلامت ، 1570موسسه مستقل وغیرمستقل 529موسسه مستقل توسط 71نفرنیروی در بیمه سلامت استان انجام می شود که این حجم بالای کار وباتعداد اندک نیرو تقدیرآمیز است.
وی دراین نشست از اصحاب رسانی که در اطلاع رسانی خدمت بیمه سلامت تلاش دارنددارد ازجمله صداوسیما، خبرگزاری ها سایت ها ونشریات تقدیر کرد.

ارسال دیدگاه